Hoger opgeleid

Voor hoger opgeleiden kan het van belang zijn om een partner te vinden die ook een HBO of WO opleiding heeft genoten. Vaak is dit om een gelijkgestemde partner te vinden of omdat het van belang is om een vergelijkbaar opleidingsniveau te hebben voor een gelijkwaardige nieuwe relatie. Onderstaande sites zijn speciaal gericht op hoger opgeleiden.

Beoordeeld: 9.8/10
4.9/5
Parship is een datingsite voor serieuze relaties en hoger opgeleiden. Meer dan 1 op 3 gebruikers geven aan een serieuze relatie gevonden te hebben.
Beoordeeld: 8.6/10
4.3/5
Elite dating is een groot dating platform waar meer vrouwen dan mannen zich inschrijven en volgens de statistieken 70% hoger opgeleiden actief zijn.
Beoordeeld: 8.9/10
4.5/5
Ourtime is vooral gericht op 50 plus singles die op zoek zijn naar een echte partner. Vind je match gemakkelijk online of tijdens de vele activiteiten die Ourtime organiseert.
Beoordeeld: 9.1/10
4.6/5

e- Matching is een zeer groot platform voor hoger opgeleiden en serieuze singles op zoek naar een echte relatie.

Is zoeken op opleidingsniveau een goed idee?

Bij het zoeken van een partner zijn een aantal zaken van groot belang. Het zoeken naar iemand met een vergelijkbaar opleidingsniveau is een goede manier om een eerste selectie te maken, als dat een belangrijk criterium is voor jou. Daarom is het in dat geval verstandig een datingsite te zoeken voor hoger opgeleiden. Hier zijn gelijkgestemden te vinden die ook op zoek zijn naar een partner met een HBO of WO opleiding. 

Het kan soms een drempel zijn te erkennen dat opleidingsniveau van belang is. Toch is bij matchmaking gebleken dat het één van de belangrijkste criteria is voor een succesvolle match. Wees daarom niet bang te erkennen dat dit belangrijk voor je is, des te sneller kun je je zoektocht naar de perfecte partner voortzetten. 

Let bij het kiezen voor de juiste datingsite of deze rekening houdt met dingen die voor jou belangrijk zijn. Opleiding is hier een groot onderdeel van.