Matchmaking

Er zit veel verschil in datingsites en hoe zij omgaan met matchmaking. Als je het voor jou belangrijk is dat profielen worden gematcht op basis van persoonlijkheid, interesses en een wetenschappelijke analyse zijn onderstaande matchmaking websites een goede keuze voor jou.

Beoordeeld: 9.2/10
4.6/5
Pepper is een hip datingplatform gericht op matchmaking. Met enkel gekeurde profielen, veel foto’s en chatmogelijkheid is leuk contact nooit ver weg.
Beoordeeld: 9.5/10
4.8/5
Lexa richt zich op singles die klaar zijn voor een echte relatie. Zij organiseren events en geven veel tips en adviezen aan hun leden.
Beoordeeld: 9.8/10
4.9/5
Parship is een datingsite voor serieuze relaties en hoger opgeleiden. Meer dan 1 op 3 gebruikers geven aan een serieuze relatie gevonden te hebben.
Beoordeeld: 8.6/10
4.3/5
Elite dating is een groot dating platform waar meer vrouwen dan mannen zich inschrijven en volgens de statistieken 70% hoger opgeleiden actief zijn.
Beoordeeld: 9.5/10
4.8/5

be2 is een serieuze online datingsite die u helpt iemand te vinden voor een leuke, inhoudelijke relatie, in plaats van kortstondige pleziertjes.

Wat is matchmaking?

Datingsites werken allemaal net een beetje anders. Voor veel mensen is matchmaking een belangrijk onderdeel. Dit wel zeggen dat de datingsite een systeem heeft om op basis van een bijvoorbeeld een vragenlijst of persoonlijkheidstest een connectie te leggen met een ander profiel op de datingsite. Als deze match wordt gemaakt op basis van juiste criteria is de kans dus statistisch groter dat er een perfecte match wordt gemaakt dan wanneer je eindeloos moet scrollen door alle profielen. Op basis van bijvoorbeeld alleen foto’s wordt een andere manier van connecties gelegd dan wanneer dit op basis van een grote hoeveelheid persoonlijke informatie wordt gedaan. Voor singels die vertrouwen hebben in matchmaking hebben wij een aantal betrouwbare datingsites met wetenschappelijke matchmaking uitgebreid geanalyseerd en beoordeeld.